انواع تغییرات در شرکتها شامل چه مواردی میشود؟
• تغییر اساسنامه
• کاهش یا افزایش سرمایه
• اضافه شدن شریک جدید یا خارج شدن شرکای قدیمی
• تمدید، جایگزینی یا تغییر مدیرعامل، مدیران شرکت و ترکیب اعضای هیئتمدیره
• انتخاب بازرسان جدید یا تمدید دورۀ آنها
• تغییر آدرس و نشانی پستی محل اصلی شرکت
• عوض کردن نوع شرکت (به طور مثال، تغییر سهامی خاص به سهامی عام)
• تغییر حق امضا
• عوض کردن نام شرکت
• تغییر موضوع فعالیت شرکت
• انتقال و جابهجایی سهام (در شرکتهای سهامی خاص) و سهمالشرکه (در شرکتهای با مسئولیت محدود)
• تبدیل سهام شرکت از بانام به بینام یا بالعکس
• ایجاد سهام ممتاز، صدور اوراق قرضه و دیگر موارد ثبت تغییرات سهامداران
• تمدید یا افزایش مدت زمان فعالیت شرکت و اعتبار مجوز آن
• تغییر تابعیت شرکت
• تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان
• تاسیس یا انحلال شعبهها
• تغییر روزنامه کثیرالانتشاری که آگهیهای شرکت در آن منتشر میشوند
مدارک مورد نیاز برای ثبت تغییرات شرکت
- 1صورتجلسه تغییرات شرکت (تنظیم این سند نشاندهندۀ موافقت اعضا با این تغییرات است.)
- 2مدارک شناسایی اعضای شرکت و سهامداران آن (کپی شناسنامه و کارت ملی برای این منظور کفایت میکند.)
- 3اسناد ثبت شرکت (مشتمل بر اساسنامه، شرکتنامه و آگهی روزنامه رسمی تاسیس یا آخرین تغییرات)
نحوه تغییرات در شرکتها به چند حالت است؟
تغییرات شرکت از سه طریق انجام میگیرد:
- 1جلسه هیئتمدیره
- 2مجمع عمومی عادی
- 3مجمع عمومی فوقالعاده
ثبت کردن تغییرات شرکت چقدر طول میکشد؟ [مدت زمان لازم برای تغییرات]
روند ثبت تغییرات شرکت به طور معمول حدود دَه روز کاری زمان میبرد. کارشناسان اداره ثبت شرکتها در این مدت به بررسی و تطبیق اسناد و مدارک ارائه شده میپردازند و پس از تایید آنها است که گواهی چاپ آگهی تغییرات شرکت صادر میشود.
مراحل ثبت تغییرات شرکت شامل چه مواردی میشود؟
گام نخست در مسیر ثبت قانونی تغییرات شرکتها، تنظیم صورتجلسه تغییرات است. این صورتجلسه پس از امضای اعضا، به همراه مدارک شناسایی شرکا و اطلاعات شرکت از طریق پست به اداره ثبت شرکتها فرستاده میشود. کارشناسان این مرکز مدارک ارسالی شما را با دقت بررسی میکنند و اگر کاستی یا اشتباهی در آنها مشاهده کنند، آنها را بازمیگردانند. پس از رفع نواقص، پرونده شما دوباره به جریان میافتد. پس از تایید این اداره، گواهی ثبت آگهی صادر میشود. مرحله نهایی به ثبت رساندن تغییرات یک شرکت، چاپ آگهی در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران و سپس انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار است.
هزینه ثبت تغییرات شرکت چقدر است؟
هزینه ثبت تغییرات شرکت بسته به تعداد صورتجلسهها، نوع تغییرات درخواستی و نوع شرکت متفاوت است. تعرفه درج آگهی در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار نیز بر اساس ابعاد کادر و تعداد کاراکتر متغیر است. در محاسبه هزینههای ثبت تغییرات شرکت گاهی این مبلغ را در نظر نمیگیرند، در حالی که چاپ آگهی تاسیس شرکت در روزنامه طبق قانون الزامی است. بنابراین، کامل کردن روند ثبت قانونی تغییرات شرکتها در ایران مستلزم در نظر گرفتن تمام این هزینههای جانبی است. گفتنی است که در هیچ سامانهای نباید وجهی جداگانه بابت هزینه ثبت صورتجلسه تغییرات از شما اخذ شود.
آگهی تغییرات شرکت در روزنامه رسمی
هر گونه تغییر ساختاری در شرکت باید به ثبت رسمی برسد و آگهی شود. این تغییرات طیف وسیعی از عوض شدن نشانی تا جابهجایی سمت افراد در هیئتمدیره را در بر میگیرد. هر گونه تصمیم سهامداران یا شرکا برای افزایش یا کاهش سرمایه شرکت نیز باید به همین روال اطلاعرسانی شود. طی شدن این فرایند مستلزم تصمیمگیری جمعی اعضا است که باید در جلسات رسمی آنها به بحث گذاشته شود و در قالب صورتجلسه تنظیم شود. ثبت تغییرات شرکت طبق قانون الزامی است و تا زمان انتشار آگهی، نهایی محسوب نمیشوند.
راهنمای جامع ثبت تغییرات
راهنمای انتخاب مجمع و مدارک لازمبا کلیک بر روی لینک زیر ( راهنمای جامع ثبت تغییرات ) می توانید فایل راهنمای پذیرش ثبت تغییرات را داشته باشید . در این فایل به تفکیک انواع شرکت ها و موسسات غیر تجاری و بر اساس نوع تصمیمات ، مجمع مناسب و مدارک مورد نیاز جهت ارائه به ثبت شرکت ها تعیین شده اند . خواهشمند است از این جدول برای تعیین نوع مجمع و مدارک مورد نیاز استفاده کنید و از طریق سایت www.irsherkat.ssaa.ir تقاضای تغییرات را ارسال نمایید.لطفا قبل از اقدام به تکمیل فرم های الکترونیکی ، راهنمای این سایت را بطور دقیق مطالعه بفرمایید. نکته مهم در مورد پذیرش صورتجلسات شرکت های سهامی خاص : متقاضی محترم در صورت انتخاب اعضای هیئت مدیره و بازرس در صورتجلسه مجامع و هیئت مدیره عبارت ذیل در جهت رعایت بخشنامه های سازمان را درج نمایید : کلیه اعضای هیئت مدیره و بازرسان اقرار نمودند دارای سوء پیشینه کیفری نبوده و مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل 141 قانون اساسی و مواد 111 و 126 و 147 لایحه اصلاحی قانون تجارت نمی باشد . نکته مهم در مورد پذیرش صورتجلسات شرکت های با مسئولیت محدود : متقاضی محترم در صورت انتخاب اعضای هیئت مدیره در صورتجلسه هیئت مدیره عبارت ذیل در جهت رعایت بخشنانمه هی سازمان را درج نمایید : کلیه اعضای هیئت مدیره اقرار نمودند دارای سوء پیشینه کیفری نبوده و مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل 141 قانون اساسی و مواد 111 و 126 لایحه اصلاحی قانون تجارت نمی باشند. |
برای مشاهده ” نمونه صورتجلسات شرکت های با مسئولیت محدود ” اینجا کلیک کنید .
برای مشاهده ” نمونه صورتجلسات موسسات غیر تجاری ” اینجا کلیک کنید .
برای مشاهده ” نمونه صورتجلسات شرکت های سهامی خاص ” اینجا کلیک کنید
برای مشاهده ” نمونه آگهی دعوت در شرکت های با مسئولیت محدود ” اینجا کلیک کنید
برای مشاهده ” نمونه آگهی دعوت در شرکت های سهامی خاص ” اینجا کلیک کنید